Talen leren met apps

Ook docenten hebben een privéleven

 

Ik geef inhouse trainingen Duits op maat, maar leer in mijn vrije tijd graag talen.

 

Hoewel ik fan ben van motiverende apps als Duolingo, 50 languages en Babbel, heb ik aan de andere kant ervaren dat het niet effectief is. Wel voor je woordenschat en een basale kennis van de grammatica maar dan houdt het op.

 

Doelgericht, het liefst op maat en niet te vergeten: herhaling van nieuwe input na 20 minuten om het in het langetermijngeheugen te krijgen. Dat samen maakt dat de leercurve stijgt.

 

In mijn vakgebied betekent dit dat een algemene cursus Duits blijft steken op een vlakke leercurve. Vandaar dat het mij en mijn deelnemers motiveert om met lesmateriaal op maat te werken.

 

Nu het allemaal online gaat, is het niet onbelangrijk om dit in het achterhoofd te houden. Online is prima. Maar voor het rendement is het belangrijk dat het ten eerste aansluit bij de leerdoelen en ten tweede dat niet alleen online is.

 

Tastbaar lesmateriaal heeft meer impact dan het vluchtige medium online. Een combinatie is optimaal. Zeker als het samen met telefoongesprekken uit de praktijk wordt aangeboden.

 

#online #Duits #inhouse #maatwerk #blendedlearning

 

_________________________________________________________________________________